Salt Kjøtt Brimis Langtidskokt 460g Fjordland
Arne Brimis Langtidskokt salt kjøtt med rotgrønnsaker og kremet bygg fra Skjåk er tradisjonsmat som er tidkrevende å lage selv. "Eg vil hjelpe til med å behalde tradisjonsmat i kulturen vår, når folk ikkje sjølv har tid til å lage det. Byggryna frå Skjåk trekk til seg alle smakar den blir kokt i lag med. Denne har eg krema med fløyte og sopp til ein god byggotto. Og, det meste smakar enda betre med sjalottlauk" smiler Arne Brimi. Retten inneholder 29% grønnsaker



Ingredienser
Salt svinekjøtt i saus (43 %): 55 % saus (helmelk, vann, sjalottløk*, kremfløte, dijonsennep (vann, sennepsfrø, eddik), modifisert maisstivelse, hvitvinseddik, salt, bestrålt krydder), 45 % norsk kjøtt av svineknoke (99 % svineknokekjøtt, vann, salt, surhetsregulerende middel (kaliumlaktat, kaliumacetat), stabilisator (difosfater, trifosfater), antioksidant (natriumerytorbat, natriumnitritt)). kremet byggotto (35 %): helmelk, 28 % byggryn, kremfløte, sellerirot *, sjalottløk*, sjampinjong*, ost, salt, aroma, modifisert maisstivelse, bestrålt krydder. ternet kålrot (22 %): kålrot*, rapsolje, sukker, sitronjuicekonsentrat, salt. *totalt 29 % grønnsaker
Prishistorikk
Næringsinnhold per 100 gram
Næringsstoff | Mengde |
---|---|
Kalorier | 119 kcal |
Energi | 497 kj |
Fett | 7.1 g |
Karbohydrater | 7.4 g |
Kostfiber | 1.5 g |
Mettet fett | 3.4 g |
Protein | 5.7 g |
Salt | 0.87 g |
Sukkerarter | 3 g |