Oksekjøtt i Saus m/Ertestuing 580g Fjordland
Kjært barn har mange navn! Vi har valgt å kalle denne retten Oksekjøtt i saus, men den kalles også sosekjøtt eller kjøtt i mørke. Uansett navn er dette en særdeles smakfull gryte med møre kjøttbiter av okse i en kraftig brun saus. Dette er rotekte norsk tradisjonskost med fyldig ertestuing, poteter og tyttebærsyltetøy som tilbehør. Retten inneholder 20 % grønnsaker og er rik på protein. God middag!
Ingredienser
Oksekjøtt i saus (35 %): 54 % norsk storfekjøtt, 46 % saus (vann, hvetemel, modifisert maisstivelse, tomatkonsentrat*, rapsolje, salt, aroma, tomatpuré*, farge (brunet sukker), bestrålt krydder). ertestuing (28 %): 94 % grønne erter*, smør, salt, sukker. poteter (28 %): poteter, salt. tyttebærsyltetøy (9 %): tyttebær*, sukker, vann, maltodextrin, stabilisator (pektin, xantangummi), surhetsregulerende middel (sitronsyre). * totalt 20 % grønnsaker.
Prishistorikk
Næringsinnhold per 100 gram
Næringsstoff | Mengde |
---|---|
Kalorier | 109 kcal |
Energi | 460 kj |
Fett | 2.7 g |
Karbohydrater | 13 g |
Kostfiber | 1.6 g |
Mettet fett | 1.2 g |
Protein | 7.6 g |
Salt | 0.58 g |
Sukkerarter | 3.9 g |