Medisterkaker m/Surkål 540g Fjordland
Medisterkaker er en favoritt på Østlandet. På grunn av de søte krydderne muskat og kardemomme er medisterkaker ofte en del av julemiddagen - men spises også resten av året. Vi i Fjordland benytter kun norsk kjøtt. Fjordlands medisterkaker serveres sammen med brun saus. poteter og klassisk surkål. Retten inneholder 21 % grønnsaker og er en kilde til protein.
Ingredienser
Medisterkaker i brun saus (42 %): 52 % saus (vann, hvetemel, rapsolje, aroma, modifisert maisstivelse, tomatpuré*, salt, farge (brunet sukker), bestrålt krydder), 48 % medisterkaker (67 % norsk svinekjøtt, melk, potetmel, salt, bestrålt krydder). poteter (30 %): poteter, salt. surkål (28 %): 74 % hodekål*, vann, sukker, eddik, salt, krydder, fortykningsmiddel (guarkjernemel). * totalt 21 % grønnsaker.
Prishistorikk
Næringsinnhold per 100 gram
Næringsstoff | Mengde |
---|---|
Kalorier | 86 kcal |
Energi | 359 kj |
Fett | 3.9 g |
Karbohydrater | 9.4 g |
Kostfiber | 1.1 g |
Mettet fett | 1.3 g |
Protein | 3.1 g |
Salt | 0.86 g |
Sukkerarter | 3.7 g |