Komler/Raspeballer 570g Fjordland
Det finnes utallige navn på denne tradisjonsrike potet-klassikeren, og like mange måter å servere den på. Komlen har også fått sin egen ukedag. Torsdag er nemlig komledagen. Dette er mest utbredt på Vestlandet hvor også komlen kommer fra. Sammensetningen av retten varierer også fra de ulike landsdelene, men alle har blandingen av det søte og salte til felles. Våre komler serveres sammen med salt kjøtt, vossakorv og kålrotstappe - den klassiske vestlandskomlen. Vår rett, om du kaller det komler, komper, raspeballer, potetball, klubb eller krans, inneholder 22 % grønnsaker. God middag!



Ingredienser
Komle (35 %): potet, hvetemel, byggmel, potetflakes, salt. kålrotstappe (31 %): 61 % kålrot*, potet, gulrot*, smør, salt, bestrålt krydder. vossakorv og fett (19 %): 91 % vossakorv (65 % norsk kjøtt av svin, får og storfe, vann, potetmel, salt, glukose, bestrålt pepper, stabilisator (pentanatriumtrifosfat), antioksidant (askorbinsyre og natriumaskorbat), svinetarm), 9 % svinefett. salt kjøtt (15 %): norsk fårekjøtt, vann, salt. *totalt 22 % grønnsaker.
Prishistorikk
Næringsinnhold per 100 gram
Næringsstoff | Mengde |
---|---|
Kalorier | 153 kcal |
Energi | 641 kj |
Fett | 8.3 g |
Karbohydrater | 12 g |
Kostfiber | 1.7 g |
Mettet fett | 3.9 g |
Protein | 6.7 g |
Salt | 0.97 g |
Sukkerarter | 2.6 g |