Pasta Carbonara

Pasta carbonara er en nydelig og enkel middagsrett. Det finnes flere varianter, men denne oppskriften lages med deilig norsk bacon og parmesan. Et godt middagstips dersom du skal kose deg litt ekstra.

  • Tilbredningstid

    30 minutter

  • Porsjoner

    4

  • Ingredienser

    8

Ingredienser og næringsinnhold

NavnMengdeEnergiFettHvorav mettet fettKarbohydratHvorav sukkerarterKostfiberProteinSalt
Bacon u/Svor skivet 400g Gilde200 g716 kcal68 g22 g0 g0 g0 g26 g4 g
Rapsolje 1l Eldorado5 g45 kcal5 g0 g0 g0 g0 g0 g0 g
Løk Gul pr Kg First price100 g32 kcal0 g0 g5 g0 g2 g1 g0 g
Hvitløk stykk5 g1 kcal0 g0 g0 g0 g0 g0 g0 g
Egg Økologisk 10stk 690g Holte150 g213 kcal15 g4 g0 g0 g0 g18 g0 g
Parmesan Stick 12mnd 125g Parmareggio Reggiano125 g490 kcal35 g23 g0 g0 g0 g41 g2 g
Pasta Linguine 500g Jacobs Utvalgte300 g1053 kcal3 g0 g216 g7 g9 g34 g0 g
Hvitvinseddik 300ml Druvan5 g0 kcal0 g0 g0 g0 g0 g0 g0 g
Sum næringsinnhold890 g2551 kcal126 g51 g222 g7 g11 g121 g7 g
Næringsinnhold per porsjon222 g637 kcal31 g12 g55 g1 g2 g30 g1 g
Fett 46%
Karbohydrat 36%
Protein 20%

Oppskrift

  • 1.

    Finhakk løk og hvitløk. Varm en panne med olje og ha i bacon, løk og hvitløk. Stek på middels temperatur så baconet er gyllent og løken myk. Dra pannen av varmen og ha i 1 ss hvitvinseddik. Det gir ekstra friskhet.

  • 2.

    Kok opp pastavann. Bland sammen eggeplommer og finrevet parmesanost i en stor bolle. Om ønskelig kan du lage en salat av hjertesalat, avokado og persille. Når pastaen er ferdig kokt, tar du av 1,5-2 dl av kokevannet og har i egg- og osteblandingen. Bland godt sammen. Hell av resten av pastavannet og la pastaen renne av.

  • 3.

    Tilsett bacon, løk og pasta i bollen og bland godt sammen. Smak til med rikelig nykvernet sort pepper og eventuelt litt salt. Server med litt ekstra parmesan, og nyt en smakfull, kremete pasta carbonara.